Siirry sisältöön

Iloa etsimässä

Kesä on täällä! Aurinko lämmittää heti aamusta, ja askeleet vievät metsään. Aamun ajatustreenini on, että yritän olla ajattelematta päivän työtäni metsälenkillä. Mieli on niin viekas ja nopea, että ennen kuin huomankaan ajatukset lentävät jo tuleviin palavereihin. Ilo-koira tuli apuun mieleni vaeltaessa sähköposteissa ja asialistoissa. Ilo jähmettyi puoleksi sekunniksi, kun huomasi hirvenjäljen ja hirven. Ilo otti todella ilon irti, sillä se ei ollut talutushihnassa. APUA! Ilo pinkoi innolla hirven perässä loputtomiin Ilomantsin metsiin, soille ja saloille.

Siinnä hetkessä unohtuivat tulevat palaverit, kun tajusin että Ilolla ei ole paikanninta, eikä puhelinnumeroa valjaissa. Koirapillinikin oli Joensuussa. AUTS! Ei siis mitään, jolla sen saisin kiinni tai miten, joku voisi palauttaa Ilon meille. Minäkin jähmetyin hetkeksi ja lähdin hakemaan apujoukkoja.

Ystäväni Karoliina Mykkäsen kanssa otimme kartan esiin ja teimme suunnitelmaa. Karoliina kuuli Ilon haukkuvan jossain aika kaukana. Ilolla tuntui olevan meno päällä. Kun keskityin, niin minäkin kuulin Ilon haukunnan ja ilahduin, että elossa on. Kartalta saimme hahmoteltua kolmion, jonka rajoittivat kaksi tietä ja joki. Hyppäsimme autoon, ajelimme ja huutelimme sekä kyselimme kylän ihmisiltä. Tulos: EI ILOA.

Iloa etsiessä, muistelimme reilun viikon takaista Ilon Talkshowta ja Ilontaival-blogin ensimmäistä julkaisua ja ideaa, jossa reippailen Ilon kanssa metsässä. Apua – en kestä – missä Ilo?

Autossa ajellessamme juttelimme Ilon Talkshowsta ja miten Ilo oli ollut lähetyksessä mukana. Oltiin yhtä mieltä, että Ilo muistuttaa monista iloisista asioista. Villa ORA`S Studiossa Ilo katsoi suurilla silmillään ja otti vastaan iloisesti jokaisen studioon tulijan. Ylistän Iloa siitä, miten asiallisesti se oli lähetyksen aikana. Ei haukkuvia kommentteja.

Olen edelleen niin täynnä iloa ja liikutusta Ilon Talkshow jälkeen. Rinnassani värähtää lämpö ja silmäni kostuvat. Tunnen suurta kiitollisuutta ja tunnen olevani etuoikeutettu, kun saan olla niin mahtavien ihmisten kanssa tekemisissä. Kiitos heille – kiitos teille.

Asenne vaikuttaa

En kestä, missä Ilo? Tässä pelokkaassa hetkessä tulee mieleen eräs viikonloppu Lohjalla, kun Kaisa tyttäreni kanssa lueskelimme kirjaa: Ilon psykologia. Kaisa teki kouluun esitystä aiheesta ilo. Kirjassa on ideoita ja käytännön keinoja tulla tietoiseksi omasta valostaan ja käyttää sitä iloisemman elämä luomiseen. APUA! Nyt tarvitsen just niitä keinoja!

”Asenne vaikuttaa! Asenteesi, tulkintasi ja tarpeesi vaikuttavat koko ajan tavallisessa arjessa. Positiivisuuden perusidea ei olekaan ainainen hymyily ja iloisuus vaan taito nousta vaikeuksista voittoon. Siksi yksi keskeinen keino menestyä on osata muuttaa omaa mielialaansa eli luoda myönteistä ja toiveikasta asennetta, vaikka mikään ulkoinen taho tai asia ei ole sinua kannustamassa.”

Tony Dunderfelt; Ilon psykologia

Ilon Talkshown ystävieni videot alkavat juosta silmissäni, kaikki ne menestyvät ihmiset hymyilemässä. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja mieleni vaeltaa Ilon Talkshow lähetyksen alkuun, jossa äitini Vieno Kähkönen, veljeni Kalle Kähkönen heiluttelevat käsiään ja lopuksi Johannes Hatsolon energiseen ilon kaavan paljastamiseen. Hätkähtäen herään tähän hetkeen ja oivallan yhteyden. Kaikilla näillä ihmisillä ja koko Ilon Talkshow tiimin jäsenillä, on asenne, joka todella vaikuttaa. He tietävät, miten toimia elämän vaativissa tilanteissa niin, että osaa kääntää arkiset ongelmat ja vaikeudet voitoksi. Heistä huokuu ilo tekemiseen. He innostuvat, luovat ja onnistuvat. YES! Kiitos.

https://www.youtube.com/watch?v=8z0wpjQkSjk

Ilon Talkshow puhujat

Aamulenkin pituus on ajallisesti loppumassa ja alamme siirtyä mökillemme etätyöpisteisiimme hajanaisin ajatuksin, mutta luottaen Ilon paluuseen. Nyt yritän keskittää ajatukseni työasioihin, kun pari tuntia sitten yritin olla ajattelematta työpäivää. Täällä Kalvelaisissa maisemissakin tekniikka toimii hyvin ja kollegat Kuopiosta ja Helsingistä ovat jo linjoilla. Suljen silmäni, hengitän syvään, nostan kuulokkeet korvilleni, avaan silmäni ja käännän katseeni jostain syystä oikealle. Katson uudelleen.

Uskomatonta! Iloinen näky! Ilo kävelee väsyneen näköisenä ja hieman märkänä pihaan. Onnentunne valloittaa minut. Ilo katsoo minua ja kävelee Karoliinan luokse rapsutettavaksi. Heittäydyn työpalaveriin rennoin ajatuksin. Tästä tulee hyvä päivä. Tunnen olevani ilomiljonääri.

Ilomme laiturilla

Kirja suositukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *