Siirry sisältöön

Juhlapäivä, vuosipäivä, ilonpäivä 20.12.

Hiki virtaa kasvoilla, silmälasit putoaa alas nenälle. Hikipisarat sumentavat silmät ja pyyhin hikivirtaa puseron hihaan. Nolottaa – hihaan jää läikät peittävästä päivävoiteesta ja pikapuuteroinista. Olin siis niin turhamainen, että puuteroin nenäni, ennen aamutreenejä. Miksi? No tietysti, koska tänään juhlapäivä 20.12. 2023 – uudet polveni täyttävät tänään vuoden. Aloitin yksivuotisjuhlapäiväni aamukuuden treenillä TFW-salilla. Ja tänään ihan parasta oli, että sain juosta! Tosin pääsin tekemään paljon muutakin, kun 10 Warrior Days treenissä sain olla mm. mittarimato, vuoristokiipeilijä. Alkulämmittelyssä pääsin animal walkissa kävelemään alligaattoria. Oletko kokeillut? Suosittelen! Joulun odotusviikko on ihan parasta treeniaikaa. Vai onko? Entä joulukiireet? Anna valkoisen lumen peittää maan ja mielen vaeltaa joulumaahan.

Aamulla sateli hiljalleen lunta ja näin, kun punainen yhdistelmärekka-auto tulee oikealta liikenneympyrään. Tunsin ajavani suoraan jouluelokuvaan ja olin kuin lapsi jouluna. Näin edessäni tunnelmallisen Coca-cola joulurekan ja joulupukin iskemässä silmää minulle. Pitkä valaistu rekkajono halkoo talvista Kontionlahden ja Joensuun maisemaa. Mielessäni näin, kun alueen lapset katsovat ihastuksissaan ikkunoista ja osa heistä juoksee ulos katsomaan ihmettä. Auto on pysähtynyt risteykseen ja jouluinen rekkajono vyöryy iloisesti ohi. Kuljettaja ja pieni poika vilkuttavat joulupukille. Herään todellisuuteen, kun punainen joulurekka kääntyy Tokmannin pihaan ja ajaa rahtialueelle purkamaan kuormaa. Annoin punaisen rekan haihtua mielestäni ja ajatukseni olivat tulevassa ja odotin kuin lapsi sitä hetkeä, kun saan juosta.

Valmentaja taisi ehdottaa, että jokainen voi tarvittaessa valita juoksumatkan. Katsoin ja hymyille sanoin: ”Arvaa vaan juoksen täydet matkat ja odotan, että pääsen nauttimaan juoksemisesta.” Jo maanatainaamuna jäin itsekseni harjoittelemaan juoksemisen liikeratoja. Miksi ihmeessä? Miksi kummassa tämä mummo haluaa oppia juoksuliikeradat? No, kun se tuo niin hyvän fiiliksen. Kankeat askeleet ja haparoivat käännökset saavat heräämään sisässäni tunteen, kun olisin 800 metrin juoksukilpailun kaarteessa ja maalisuora aukeaa edessäni. On se vaan siistii, vaikka tavoitteeni on voimalauseessani:” Kävelen hyvin ja laadukkaasti.”

Juhlistan juhlapäivääni treenin jälkeen lihashuollolla Hierontapalvelu Sinisterin Sini Holopaisen taitavassa käsittelyssä. Huomaamme molemmat, että olen jumissa – varsinkin hartiat ja niska. Sanoin leikkisästi, että nyt kun veri pääsee kiertämään, niin alkaa syntyä ideoita ja oivalluksia. Sini nauraa ja toteaa, että juuri näin hän yleensä sanoo asiakkaalle. Pohdimme vielä, että uusia oivalluksia ja ideoita voi kenties vauhditta meditoinnilla ja joogalla. Hierontapalvelu Sinister on käytännöllisesti TFW-salin yhteydessä ja näin pääsin helposti askeltaen portaat ylös suoraan lihashuollon pöydälle – ihan sanoin kuvallisesti. Pöydällä hetken hiljaisuudessa oivalsin jo, että kuinka vähän tietääkään vaikka luulee tietävänsä. Luulin kuulleni ja tietäväni, mitä on TFW-Sali, mutta kuinka väärässä olinkaan.

Ensimmäisen kerran kuulin TFW-kuntosalista ja sen tulemisesta Suomeen Helsingin Lasipalatsin isossa salissa Uskalla yrittää tapahtuman loppuseminaarissa. Tarinassaan valkoinen gorilla Johannes Hatsolo Hattunen kertoi, kuinka hän vastasi #joo, kun häneltä kysyttiin, että lähdetkö TFW-kuntosaliyrittäjäksi. Tämä vastaus sain Johanneksen lentämään toiselle puolelle maailmaan, ihmettelemään ja ottamaan uuden askeleen kohti kuntosaliyrittäjän unelmaa. Kuuntelen innostavaa tarinaa ja katson hänen takanaan olevaa logoa ja muutamia kuvia mustakeltaisesta kuntosalista. Katsoin silmät suurina kunnioituksesta ja huokasin itsekseni, että tuo kuntosali on todella huipuille ja superihmisille – niille, jotka edustavat Suomea Olympialaisissa. Siis ei minulle, ei mummoille. Ja kuinka väärässä olinkaan. Mitä opin?

 • älä oleta, vaan kysy lisää
 • älä pelkää vaan lähde kokeilemaan rohkeasti
 • älä häpeä vaan anna ihmisten auttaa
 • luota asiantuntijoihin
 • kaikki on mahdollista
 • nauti joka treenistä ja liikkeestä täysillä
 • tee täysillä ominen rajojen mukaan
 • opi tuntemaan itsesi
 • usko itseesi
 • hyvä suoritus loppuun asti
 • ilmesty treeni paikalle, tee parhaasi, ole hyvä tyyppi ja hymyile
 • voiko mummot treenata salilla?  #joo
 • #last set # the best set
 • Voiko mummot treenata TFW-salilla
 • #JOO
 • ILMESTY TREENI PAIKALLE
 • TEE PARHAASI
 • OLE HYVÄ TYYPPI
 • HYMYILE
 • #LAST SET THE BEST SET
 • #HALLUSSA

Kerroin tätä tarinaani Linnunniemen osaamiskartanolla Riverian hyvinvointivalmentaja opiskelija Kaisa Kauppiselle. Hän on käynyt TFW-salilla tutustumassa ja katsoo minua suoraan silmiin ja sanoo: ” Kyllä TFW-sali on superihmisille – sinä olet superihminen.” Katson häntä hämmentyneenä – tämä asia ei ole tullut mieleeni. Kuulen Kaisan vielä jatkavan ja sanovan jotakin kävelystäni, liikkumisestani sekä juoksutreenistäni. Aivoni eivät kuunetele ja sydämeni jättää yhden lyönnin väliin. Kuinka paljon opinkaan opiskelijoilta itsestäni. Uskomatonta, olen kiitollinen ja onnellinen. Aivan jokainen meistä on superihminen ja ansaitsee oman punaisen supersankari tarran. Kiitos Kaisa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *