Siirry sisältöön

Olet sankari!

Keltainen toukokuu mikset sä jo tuu
oon turhaan odottanut tuulta lempeää
nyt sisään suureen unelmaan tahdon sulkeltaa
ja toivon ettei aika tää tuu koskaan loppumaan


Nyt tuli toukokuu! Tätä olen odottanut. Toukokuu on meille juhlakuu ja Ilontaival blogini ensimmäinen julkaisukuu. Vihdoin on se kuukausi, se päivä. Odotettu toukokuu – juhlakuu. Aamulenkki Ilon kanssa takasi päivälle reippaan startin ja vei ajatuksen keskiviikon työpäivääni. Tiedepuistossa Riverian Asenne Studiossa ja Net Work Oasisessa oli energiat katossa jo heti aamusta.

Orvokit, toukokuun ensimmäinen viikonloppu Joensuussa

Aurinko heitti säteet sisään Sparkin suurista ikkunoista toukokuun viidentenä päivänä, keskiviikkona. Istuin Asenne Studiossa punaisella tuolilla onnesta soikeena Johannes Hatsolon esityksestä. Energisen Asennevalmentajan aamun tarinasta mielessäni pyörii vastaus kysymykseen: Mikä on paras palaute ikinä ja miksi Johannes on yrittäjä?

Sivutoimisena yrittäjänä, intohimoisena yrittäjyyskasvattajana, siis lähes aktivistina, ja yrittäjyyden edistäjänä, suurimman vaikutuksen minuun teki se, miksi Johannes Hatsolo Hattunen valitsi yrittäjäuran.

Johannes "Hatsolo" Hattunen
Johannes ”Hatsolo” Hattunen


Johannes kertoi pikku Laurin tarinan brakedance tanssikoulusta, ja siitä, mitä Lauri ojensi hänelle 7v synttäreillä:

Sain ujolta, pikku Laurilta punaisen SpiderMan kortin, joka takana luki: Johannes olet sankari. Sillä hetkellä mä tajusin, että tämä breikkaaminen on muutakin kuin olet kova jätkä, pyörit päällä ja juot kaljaa. Se muutti mun elämän. Mä tajusin, että mulla on mahdollisuus nostaa ihmisiä ylöspäin. Olla siinnä läsnä, kun joku tarvii apuu. Auttaa ihmisii hymyilemään, voimaan paremmin. Mä tiedän, miltä se tuntuu, kun sä et uskalla puhuu ja sä oot jumissa sun elämässä. Ja siitä tuli mun elämän tehtävä. Ja sen takia mä olen yrittäjä tänä päivänä.

Johannes ”Hatsolo” Hattunen

Johanneksen kertomat tarinat antavat kannustusta kaikille, jotka syystä tai toisesta epäilevät ja aliarvioivat itseään sekä niille, jotka vielä painavat torkkua unelmiensa suhteen. Minä tarvitsin vielä näiden kannustusten lisäksi Elämäsi Kirja – kirjan, jotta Ilontaival – blogi starttasi. Kenen tahansa, jopa minun, on mahdollista savuttaa tavoitteensa sekä menestyä valitsemallaan tiellä. Pitää vain uskaltaa edetä yksi askel, yksi sivu, yksi kappale, lause, sana ja blogin rivi kerrallaan.

Tässä totuus blogini askelista:
Aloitin innoissani tietämättä, miten teen. Kuin ilokaasussa visioin, tarinoita, tekstiä, kuvia ja näin itseni laiturinnokassa kuvaamassa joutsenia ja aurinkoista päivää. Surffailin netissä ja luin ohjeita suositeltavista ohjelmista blogien alustaksi. PUM! ”Voisiko, joku kertoa nämä suomeksi? Olisiko hyvä ohjevideo jossain?” PUM! Tipuin unelmistani ja tuolitakin. Olohuoneen sohvalla valuessani silmiini osui Tiia Konttisen blogi-koulutus. ”Tää on niin mulle” totesin ja klikkasin itseni kurssille. Ahersin, kirjoitin, opin ja uohdin opit. PUM! Nousin työtuolille ja aloitin alusta – pienin askelin. Sain, kuin sainkin nuoren opiskelijani avustamana WordPressin koneelleni. Kiitos Artun ATK-apu NY. PUM! Taas tipuin maahan ja lannistuin. Ei tuu mitään!

Muistin lukeneeni Johannes Hatsolo Hattusen kirjasta Elämä Breikkarin silmin että, pienikin onnistuminen antaa energiaa ja uskoa puskea haasteiden läpi. What? Minusta tuntui, että ”onnistumiseni” oli liian pieni. Aamulenkeillä Ilo-koiramme muistutti iloisella hyppelyllään ja lumoavalla katseellaan Ilontaival – blogista.

Sitten se idea iski, keskellä työpäivää Joensuun Tiedepuistossa, Sparkissa, neljännessä kerroksessa lounaan jälkeen, kun näin Kristofer Korhosen Sagura Oy:stä nauttivan lounastaa kollegansa kanssa. Tiesin, mitä tehdä ja kuljin kuin unessa suoraan hänen luokseen ja kerroin Ilontaival – blogi ongelmani. Uusi askel ja ”projektini” uusi ponnistusvaihe starttasi. Nopeasti sain uuden vaihteen päälle. Kiitos Kristoferille, luet nyt Ilontaival – blogiani.

Ilo – koira edelleen varmistelee, että blogitekstiä ja kuvia syntyy. Enää Ilo ei pureskele lopputuloksia, vaan luottaa kirjoittajaan. Välillä se kyllä varmistaa, että taukoja pidetään. Suosittelen etätyöaikaan koiraa, se pitää huolen taukoliikunnasta. Ilo, olet Ilontaival blogini sankari.


Kirjavinkit
Johannes Hattunen Hatsolo; Elämä Breikkarin silmin
Ilkka Koppelomäki; Saa mitä haluat ja Elämäsi kirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *