Siirry sisältöön

Uuden elämän viikot

Onko sinulle tullut joskus ”uusi elämä” väliin? Päätin viettää syyslomalla saa mitä haluat -viikkoa. Ajattelin selvittää smh-prosessin ja heittäytyä sitä askeltamaan. Elämä, tarkalleen uusi elämä, tuli ja vei mukanaan, ja prosessihommat jäi ensimmäiselle askeleelle.

Mikä ihmeen saa mitä haluat – asia?

Asenne valmetajamme ja itsensä johtamisen valmentaja Ilkka Kopelomäki innostutti minut tutustumaan Saa mitä haluat- kirjallisuuteen ja valmennukseen.

Saa mitä haluat on ajatus siitä, että jokaisen on mahdollisuus toteuttaa omanäköistä elämää ja tehdä elämäsään haluamiaan asioita, riippumatta siitä tuntuvatko ne nyt mahdottomilta. Se on sitä, että otat vastuuta omasta elämästäsi. Ajatuksen ytimiessä on ihmisenä kasvaminen ja elämästä nauttiminen jo ennen kuin mikään muuttuu.

Ilkka Koppelomäki

https://www.saamitahaluat.fi

Miten uusi elämä tuli väliin?

Syksyn aikana olen elänyt jännittäviä hetkiä. Paljon tapahtui lähellä ja kauempana. Ensimmäinen uusi elämä: Mummin elämään tuli pikkuprinssi 21.10.2021

Pienimies syntyi tähden lennosta,

horsaman nukasta hennosta,

taivaan sateenkaaresta,

isin ja äidin haaveesta

Näin hienot elämänhetket nautitaan täysillä, ja muut hommat hoidetaan aikanaan. Rakastan avun antamista lapsillemme ja lastemme perheille ja tietysti mummin pikkuprinsessalle, Pihlalle. Aamuisin ehdin pienille lenkeille Ilo-koiran kanssa. Päivät menivät töissä opiskelijayrittäjyyteen uppoutuneena ja illat tulevaisuutta ja uuttaa elämää ihmetellen ja hetkistä nauttien.

Otteita arkipäivän helmistä: Aamulenkillä vastaan tuleva tuntematon toivottaa hyvää huomenta ja hymyilee, ja minä vastaan hymy huulilla. Opiskelijayrittäjä onnistuu saamaan tarjouksen läpi ja iloitsee – niin minäkin. Kollegan kanssa lounaalla ja valtakunnallinen, lämminhenkinen zoom-tapaaminen kiltaillassa. Kiitän lounaasta ja illasta kollegoja ympäri Suomea. Pieni facetime puhelu Pihlalta, lapsenlapselta ja sanat   ”Moi mummi”. Pieni pojanpoika tuhisee olkapäätäni vasten, kun pääsin röyhtäyttämään. Arkikin voi syntyä tähdenlennosta, pienistä haaveista. Aloin huomata olevan smh-prosessin ensimmäisessä vaiheessa, ensimmäisellä askeleella. Huomaan nauttivani elämästä kiitollisena ja onnellisena.

Marraskuun ensimmäinen harmaa ja hieman sateinen viikonloppu kruunasi elämää ihan täydellisesti ja oli meille yhtä auringon paistetta. Mieleen tuli, että aurinko paistaa joka päivä, vaikka olisi pilvistä. Aurinko paistaa pilvien takana ja jopa toisella puolella maapalloa. Meille aurinko paistoi sunnuntaina jo ennen kuin ehti nousta. Kahden viikon ikäinen pikkuprinssi sai serkun, nuorin mummin pikkuprinssi syntyi aamuyöllä 7.11.2021

Tuli pienoinen tähtisateen takaa,

tuulen kainalossa,

syntyi ihme suloinen keskelle aamuyön,

pienoinen, pehmoinen

Olemme kiitollisia isovanhempia ja ylpeitä Pihla prinsessasta ja tuoreista pikku prinssistä. Muistutan itseäni onnesta, ja että elämän kauneimpia asioista ei voi mitata. Mieleeni tulee tyttäreni minulle tekemä kirja ja lause sieltä:

Lasten onni alkaa äidin sydämestä.

Phil Bosmans

Tunnen ymmärtäväni smh-prosessin ensimmäisen askeleen. Ensimmäisen peruskiven.

Miksi haluan avata smh-prosessin?

Opiskelijayrittäjien valmentajana ja tiimivalmentajana luotan prosessiin.  Muista Ilkka Koppelomäen maininneen kirjassaan tai jossain muualla, että ihmiset eivät onnistu, koska eivät pysy prosessissa. Ja nyt huoleni, on että en mielestäni ole prosessissa tai se on hukassa.

Tiimivalmennuksessa prosessi on Tiimiakatemia Globalin valmennuksissa iskostunut takaraivoon ja alitajuntaan saakka. Kiitos hyvin käytännön läheisistä valmennuksista. Valmentajana on hienoa nähdä ja kokea, miten opiskelija edistyy, kehittyy ja kasvaa ihmisenä ja yrittäjänä sekä omaan ammattiinsa.

Tiimivalmennuksen prosessi on visualisoitu rakettimalliin. Kun rakettimalli on näkyvillä ja seinällä, se muistuu mieleen ja saatamme seurata, missä ollaan menossa.  Vuosi Yrittäjänä ohjelman prosessi helpottaa ja selkeyttää opiskelijayrittäjien etenemistä. Opiskelijayrittäjätiimit ja opettajat/valmentajat voivat edetä prosessin mukaan sekä seurata prosessia on-lineissa valmennusmoduulien mukaisesti. Ohjeistamme, etenemme prosessin mukaan ja luotamme prosessiin.

Voisinkohan visualisoida itselleni smh-prosessin seinälleni. Auttaisiko se askeltamaan oikeaan suuntaa, tuntisinko eteneväni ja kasvaisinko ihmisenä. Pohjustukseksi tartuin Saa mitä haluat kirjaan, ja siellähän se oli Saa mitä haluat – prosessi!

Miten avaan smh-prosessin ?

Pohdin ja päätin, että askartelen itselleni visuaalisen smh-prosessin, joka muistuttaa prosessista ja etenemisjärjestyksestä, kunnes siitä tulee tapa. Vai olisiko se resepti, jolla leivotaan oman näköinen elämä. Nyt tunnen, että minulla on reseptin ainesosat, mutta en taida noudattaa järjestystä. Hypin sinne tänne ja heitän hyppysellisen sitä ja tätä.

Olen askeltanut kohti omannäköistäni elämää Elämäsi kirja kaninalossa. Se on lykkinyt etenemään ja osa Masterplanin tavoitteista sai check-merkin kesän kynnyksellä. Iloissani pääsin päivittämään suunnitelmaa. Syksyn alkaessa iski hämmennys – eihän omannäköisessä elämässäni ole kysymys suorittamisesta vaan koko homman nauttimisesta.

Jäin pohtimaa myös smh-kuukausi- ja viikkoprosessia. Löysin liikennevalot: punainen = pysähdy, keltainen = ajattele, suunnittele ja vihreä = toiminta. Painon punaista ja pysähdyin. Huomasin, että smh-prosessini kivijalka on tunteet. Pysähdyin – mitkä ovat tärkemimmät päivittäiset tunteeni: Kiitollisuus, Onnellisuus, Rakkaus, Päättäväisyys ja Energinen olo. Huomaan, että pikku Pihlalla on nämä käytössä, ja erityisesti energiaa ja päättäväisyyttä oppia uusia asioita hymy huulilla.

2 vastausta artikkeliin "Uuden elämän viikot"

  1. Mukava lukea kun olet avannut prosessia ja tuonut sen normaaliin arkeen. Liikennevalo oli hyvää ahaa-ajatusta avaavaa ja saa miettimään lisää minäkuvaa, sekä mihin haluan mennä. Onko luovuudelle tilaa, jos arki on liian täynnä. Kiire on usein pään sisällä ja itse aiheutettua, joskus on hyvä pysähtyä ja ottaa vastuu omasta elämästä. Ilkka Koppelomäen SMH-prosessi on mielenkiintoinen, ja siitä voi ottaa vaikka palasia mikäli ei kokonaisuutta koe omakseen. Kiitos että olet ja kirjoitit tämän Marjut.

    Toivottavasti sinulla on päivä, jonka tänään tarvitset.

  2. Mukava lukea kun olet avannut prosessia ja tuonut sen normaaliin arkeen. Liikennevalo oli hyvää ahaa-ajatusta avaavaa ja saa miettimään lisää minäkuvaa, sekä mihin haluan mennä. Onko luovuudelle tilaa, jos arki on liian täynnä. Kiire on usein pään sisällä ja itse aiheutettua, joskus on hyvä pysähtyä ja ottaa vastuu omasta elämästä. Tehdä siitä oman näköistä. Kiitos että olet ja kirjoitit tämän Marjut.

    Toivottavasti sinulla on päivä, jonka tänään tarvitset. Mukavaa keskiviikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *