Siirry sisältöön

Iloinen askel

Parasta ja nautinnollisinta ovat aamukahvit laiturilla, kun päivä on valjennut ja uusi päivä edessä. Nyt auringon noustessa iloitsen Ilontaival-bogistani ja Elämäsi kirjasta. Sain kirjasta startin elämäni blogiin, josta haaveilin ja jota yritin saada alkuun. Mikä ratkaisi sen, että blogini on nyt tässä? Kuin vahingossa kuulin Elämäsi kirjasta, josta tuli sitkeä valmentajani. Se taisi ratkaista sen, että blogini on nyt tässä? Siitä kerron ensimmäisessä blogissani, Olet Sankari. Vinkki etenemiselle löytyy myös saa mitä haluat kolmiosta. Löysin oikeat ihmiset auttamaan.

Ote Olet Sankari blogista, joka löytyy kategoriasta lifestyle

”Sitten se idea iski, keskellä työpäivää Joensuun Tiedepuistossa, Sparkissa, neljännessä kerroksessa lounaan jälkeen, kun näin Kristofer Korhosen Sagura Oy:stä nauttivan lounastaa kollegansa kanssa. Tiesin, mitä tehdä ja kuljin kuin unessa suoraan hänen luokseen ja kerroin Ilontaival – blogi ongelmani”


Olet Sankari blogista

Päätin aloittaa SMH-blogin, koska olen niin innoissani Ilontaival-blogini startista. Elämäsi kirja on kuin oppimispäiväkirja itsestäni, tavoitteistani, ajattelutavoistani, unelmistani, arjestani, tekemisistäni, tekemättä jättämisestäni, ajankäytöstäni ja asioistani, joita en edes huomaa tai havaitse. Elämäsi kirja on kuin eteenpäin lykkivä valmentaja, joka odottaa aamulla kahvikupin vieressä ja illalla on valmina keskustelemaan teekupin äärellä.  

Askeleet SMH-jäsenyyteen

Askelsin SMH-jäsenyyteen ja verkkovalmennukseen pitkillä ja hitailla askelilla. Askeleiden pituudet olivat vuosia. Tämän vuoden alussa pilkahdus, pieni valonsäde, pieni liekki SMH-valmennukseen tuli elämääni kuin varkain, huomaamatta. Kuunnelin Ilkka Koppelomäen videota tammikuussa 2021 joulukuusta riisuessa. Livevideo hyppäsi sopivasti instagramista, kun asettelin kauniita joulunpunaisia lasipalloja varovasti laatikkoon. Minusta on parasta kuunnella äänikirjoja, Podcast-ohjelmia tai valmennuksia kotona puuhailen samalla jotakin mukavaa. Se on jotenkin niin rentouttavaa ja innostavaakin.

What? Mitä? Terästin kuuloani ja otin iPhonen käteeni. Mikä ihmeen Elämäsi Kirja? Kirjahyllyssäni on Saa Mitä Haluat – kirja, mutta mikäs tämä on. Hetken mietyttäni ja kommentteja lukiessani tein päätöksen. Elämäsi Kirja oli jäänyt minulta huomaamatta. Laitoin sen tilaukseen siltä seisomalta. Saa mitä haluat kirja oli kirjahyllyssäni – kyllä kirjahyllyssäni. Nyt se on siirtynyt työ- ja yöpöydälle sekä keittiöön jne. Totesin että, kirja ovat ovi maailmaan, ja joskus on avattava se ovi ja otettava askel.

Elämäsi kirjan master-suunnitelma vei minut aikamatkalle. Ensin vain vuodeksi taaksepäin ja Asenne kampanjamme ja Asenne kanavan lähetyksiin, joissa kuuntelin Ilkan valmennusta tarkkaa ja mietteliäänä.  Nyt otan pidemmän askeleen taaksepäin ensin vuoteen 2018 ja sitten 2012. Sitten laskeudun vielä vuoteen 2020 ja 2021 tammikuuhun.

Turun Logomo-sali, marraskuu 2018: Seuraan esiintymislavalla vauhdikasta räppäriä Kake Karissonia, joka vauhdittaa seminaaripäivää alkuun Saa mitä haluat – biisillä. Vieläkin päässäni soi, niin kuin useasti, kun ajan Riverian opiskelijayrittäjien valmennusyksikköön ProRiveriaan Saa mitä haluat alkusanat.

Yhdessä noustaan kulkemaan

Taas ehjäntä saat mut tuntemaan

Mennyt me taakse suljetaan

Ja nyt saa mitä haluat

Kake Karisson; Saa mitä haluat

Logomossa istun merkonomiksi muutama vuosi sitten valmistuneen Heidi Aaltosen vieressä. Ilkka kertoo energisesti ja vauhdikkaasti yrittäjäpolustaan, joka muistini mukaan meni suunnilleen seuraavasti: urheiluhierojasta, farmaseuttiopiskelijaksi ja nakkikioskiyrittäjästä Saa mitä haluat valmentajaksi ja itsensä johtamisen valmentajaksi. Näimme ja kuulimme hänen matkastaan vuoren huipulle. Se on hieno metafora meille itsensä kehittämisenmatkasta. Lähtisinkö? Jään ihmettelemään. Nappaan kuva Ilkasta, Saa mitä haluat kirjasta ja samaan kuvaa tulee Ilkan missio. Päätän hankkia kirjan.

Ilkan esityksen jälkeen Heidi yllättää minut täysin kertomalla, miten olimme olleet Hyvinkään Villatehtaalla 2012 osallistuneet yrittäjyyspäivän messutapahtumaan. Lohjalta Hyvinkäälle matkattiin linja-auto täynnä opiskelijoita ja opettajia. Olin ilmoittanut kaikki opiskelijat worshoppeihin. Heidi kertoi ensimmäisen ajatuksen olleen, että en kyllä mitään workshoppeja jaksa. Sitten hän astuin ovesta sisään workshop-tilaan, koska taisi olla pakko. Ja siellä oli Ilkka odottamassa ja kuinka energinen! Heidi kertoo, että heti tuli hyvä fiilis.

Juttelimme tästä vielä uudelleen Heidin kanssa kesällä 2021 ja sain luvan kertoa tämän ja laittaa kuvankin mukaan. Heidi vielä muistuttaa minua, että Ilkka pelasti koko reissun. Hän kertoo, että on puhunut Ilkasta monille innoittajana. Jälleen kerran saan kokea, että opiskelijayrittäjien valmentajana opin jälleen opiskelijalta. Kunnioitan Heidin rauhallisuutta, pitkäjänteisyyttä, auttamisen halua ja omana itsenä olemista. Kiitos Heidi!

Viimeisen kahden vuoden ajan Ilkka Koppelomäki oli ja on yksi Riverian, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän Asenne valmentajista. Asenne ja Peruuttamaton Asenne kampanjan tavoitteena on yhteistyössä, tekojen kautta, luoda Riveriaan yrittäjämäinen ajattelutapa ja toimintakulttuuri, jossa opiskelijoiden asenne kasvaa vetovoimatekijäksi. Olen päässyt seuraamaan Ilkan valmennuksia kampuskierroksilla ja Asenne studiossa.

Kynä savuten kirjoitin askelia oman näköiseen elämään. Asenne valmennusten innoittamana kollegoiden kanssa lanseeraamme leikkisästi pomppimispedagogiikkaa, joka nostaa energiaa oppimiseen. Laitoimme Ilkan some-seurantaan ja ihmeteltiin yhdessä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *